fbpx

Greqia në kufi me Turqinë vendosi një ”KRYQ” gjigant…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pas marrëdhënieve të tensionuara me Greqinë për shkak të aktiviteteve tona në Mesdheun Lindor, një lëvizje e re erdhi nga fqinji. Greqia, një kryq gjigant i ngritur në një zonë në kufi me Turqinë. Hapja e kryqit u zhvillua me një ceremoni të shoqëruar me lutjet e priftërinjve.

Greqia, Turqia dhanë një imazh interesi në kufi. Turqia dhe Greqia duke lënë ceremoninë Maritsa (Evros) u mbajt për kryqëzimin e madh të ngritur në lumë. Në ceremoni, një kryq gjigand u ngrit në vendin e Manastirit Agia Paraskevi në Nea Vissa, një rajon i njohur si Kumçiftliği, në Orestiada. Kryqi u vendos në ndriçuar për t’u dukur nga Turqia. Në ceremoni, e cila u ndoq nga ushtria dhe zyrtarët në rajon, u lexuan lutjet në kryq të shoqëruar nga priftërinj. Imazhet e ceremonisë u shpërndanë në mediat sociale.

Share.