fbpx

Greqia mesazh Turqisë, Hiq anijet, ose kjo do të ndodh me ju!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryeministri grek Ktriakos Mitsotakis i është drejtuar me një mesazh të for të Turqisë.
Mitsotakis e ka lënë zgjedhjen në dorën e palës turke ose të heqë anijet, ose do ta izo lojnë.

” Zgjedhja është e qartë. Turqia mund të bashkëpunojnë dhe të gjejë gjuhën e përbashkët, ose mund të vazhdojë të veprojë si agr esor, duke luajtur lojëra në periferi të Evropës, dhe për të paguar një shumë të konsiderueshme financiare për sjelljen. Mund të zgjedhë nëse Greqia do të jetë një urë apo një pengesë për partneritetin dhe përparimin “, thekson Kyriakos Mitsotakis në artikullin e tij në të cilin ai analízon pozícíonet greke në audiencën ndërkombëtare.

“Nëse Turqia do të kishte zgjedhur urën, unë besoj se Presidenti Erdogan do të kishte akoma potencialin për të arrítur një marrë veshje ambícíoze, afatgjatë me BE që do të përfitonte nga të gjithë. Mosmarr ëveshjet nuk zgjidhen me for cë, hile ose m anípulím, por në mënyrë paqë sore dhe përmes respektit të ndërsjellë dhe mirëkuptimit të ndërsjellë. Kjo nuk duhet të jetë kështu. Zgjidhja është e thjeshtë. Ne jemi ulur Ne diskutojmë mbi ndryshimet tona. Dhe ne po përpiqemi të arrijmë një marrë veshje. Nëse nuk kemi sukses, atëherë do të lejojmë që Gjy kata Ndërkombëtare e Drejtësisë të vendosë. Në fund të fundit, çfarë duhet të ketë fr.íkë Ankaraja nga su ndími i lí gjít?”, shton më tej kryeministri.

Share.