fbpx

Gjykata në Hagë: Ja çka do të ndodh me Hashim Thaçin dhe tre anëtarë të tjerë të UÇK-së!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjyk ata Speciale për Kosovën me seli në Hagë beson se Hashim Thaçi dhe tre anëtarët e tjerë të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së duhet të qëndrojnë në parabur gim për shkak të rrezíkut real të ndikimit dhe fríkësí mit të dëshmítarëve, si dhe rrezí kut për t’i mobilizuar mbështetësit e tyre në mënyrë që t’i parandalojnë procedurat gjy qësore.

“Në këto rrethana, të paktën derisa të dëgjohen dëshmitarët dhe të sigurohen provat, paraburg imi është i domosdoshëm”, theksohet në kërkesën e Prokurorisë për parabur gimin e tyre, që u publikua sot.
Mbrojtja dje paralajmëroi se do ta kërkojë heqjen e parabur gimit dhe lirimin e tyre të përkohshëm.

“Ata kanë mjete, motiv dhe mundësi për të ndikuar në dëshmitarët, vi kti mave ose bashkëpunëtorë dhe në mënyrë tjetër ta parandalojnë procedurën”, tha Prokuroria dhe shpjegoi në detaje se si Thaçi dhe Kadri Veseli dhe Shoqata e Veteranëve të Luf. tës së UÇK-së ndikuan që kjo prokurori dhe gjykatë të shfuqízohen.

Share.