Gjermania nuk e ndalon Huawei pavarësisht paralajmërimit amerikan për spiunim

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

13:01 | 16 Tetor 2019

Gjermania ka lëshuar një projekt udhëzues të brezit të ardhshëm të sigurisë pa tela që nuk parashikon ndalimin e Huawei.

Sidoqoftë, SHBA ka paralajmëruar përsëri se do të rishqyrtojë ndarjen e inteligjencës me aleatët duke përdorur pajisjet e firmës kineze.

Kushtet e katalogut të shërbimeve të Agjencisë Gjermane të furnitorëve përfshijnë certifikimin e detyrueshëm të përbërësve kryesorë dhe garancinë e besueshmërisë së prodhuesit, pa përjashtuar Huawei.

Huawei tha se mirëpriti lëvizjen e Qeverisë gjermane për “krijimin e një niveli të lojës” për furnizuesit e rrjeteve 5G, në të cilat “të gjithë shitësit janë njësoj të mirëpritur të marrin pjesë në ndërtimin e rrjeteve 5G nëse ato plotësojnë kërkesat e sigurisë”.

SHBA po shtyn aleatët në Evropë të ndalojnë Huawei, prodhuesin më të madh në botë të pajisjeve të rrjetëzimit, për shkak të frikës se Kina mund të përdorë pajisjet e saj elektronike të spiunimit, të cilat kompania i mohon me këmbëngulje, transmeton kp.

Administrata e presidentit të SHBA-së Donald Trump në maj ndaloi hyrjen e Huawei në teknologjinë amerikane, si pjesë e një mosmarrëveshjeje më të gjerë gjeopolitike midis Uashingtonit dhe Pekinit për teknologjinë dhe tregtinë.

Share.