fbpx

Gjar’për në dhomën e fjetjes? Nuk do ta besoni ! Do mbeteni pa fjalë….

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Legjenda thotë: Besohet se çdo shtëpi ka gja’rprin e vet. Ata si rëndom, janë të qetë. Ndodh që gjatësia e tyre të jetë mbi dy metra, por populli i quan “gjar përinjtë e shtëpisë” ose “gjar pri i shtëpisë”.

Ata lëvizin apo ecin nëpër shtëpi lirisht dhe askush nuk guxon t’i ngacmojë, kështu që shpesh herë i gjejmë nëpër teshat apo mbulesat e fjetjes, nën jastëkët, nëpër djepet e foshnjave, e kështu me radhë. Iu jepet qumësht në vendet e caktuara, ku gja rpri i shtëpisë zakonisht e ka daljen e vet. Thuhet se nëse e mbysim gja rprin, atëherë ai i nd ëshkon saqë në atë shtëpi ndodhin ngja rje të ko bshme, u digjet shtëpia, mund të vd esë dikush prej anëtarëve të familjes, etj.

Share.