Gashi: Beteja jonë është mbi konceptin dhe principet e zgjedhjeve dhe jo të modelit zgjedhor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gashi: Beteja jonë është mbi konceptin dhe principet e zgjedhjeve dhe jo të modelit zgjedhor

“Alternativa bën betejë politike mbi konceptin dhe principet e zgjedhjeve, dhe jo të modelit zgjedhor. Për ne prioritet kryesor është që të kemi zgjedhje të drejtë, fer dhe pesha e votës të jetë njësoj. Pra, për ne modeli me gjashtë njësi zgjedhore është diskriminuese dhe jo korrekte, kur shohim dallimet nëpërmjet zonave zgjedhore, ku me ç’rast në njësi zgjedhore bëhesh me 5000 vota deputet, ndërsa në një tjetër me 10 000 vota, kjo është diskriminuese”, kështu ka thënë në emisionin “Triling” në TV 24, kryetari i Alternativës, Afrim Gashi.

Share.