Folia e telefonave që reagon njësoj si lëkura sa herë që pickohet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

16:33 | 21 Tetor 2019

Smartfonët që nga tash e tutje do mund të mbështillen me lëkurë artificiale për t’u dhënë atyre një ndjesi më natyrale, bëjnë të ditur studiues.

Shkencëtarët kanë zhvilluar një prototip të lëkurës artificiale, për të cilën ata thonë se mund të mbështjellin pajisje të tilla si smartfoni, dhe t’i bëjnë ato më ‘natyrale’, transmeton lajmi.net.

Prototipi, i cili është krijuar për të parë dhe imituar lëkurën e njeriut, i përgjigjet formave të ndryshme të kontaktit njerëzor siç janë gudulisja, përkëdheljet dhe rrëshqitjet.

Teknologjia u zhvillua nga studiues të Universitetit të Bristolit në partneritet me Telecom ParisTech dhe Universitetin e Sorbonit në Paris. /Lajmi.net/

Share.