fbpx

EXCLUSIVE për Mërgimtarët/ Ja si mund ta merrni PASAPORTËN GJERMANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shumë njerëz, përfshirë këtu edhe shqiptarët, po mendojnë të aplikojnë për nënshtetësi gjermane.

Për procesin e aplikimit, albinfo.ch ju sjell informata të detajuara nga Ministria e Brendshme e Gjermanisë se çfarë duhet të dini për procesin e aplikimit.

Plus, personat e vetëpunësuar me një biznes të krijuar me sukses mund të aplikojnë gjithashtu brenda tre vjetëve.

Gjermania gjithashtu do t’u japë qëndrim të përhershëm imigrantëve “të kualifikuar”, të tilla si shkencëtarë, instruktorë ose studiues, të cilët gjithashtu kanë oferta të vendosura për punë.

Nëse dëshironi shtetësinë, Për t’u bërë një qytetar i natyralizuar, duhet të keni jetuar në Gjermani nën një leje qëndrimi të kufizuar për të paktën tetë vjet. Por gjithashtu mund ta shkurtoni në gjashtë vjet nëse merrni një kurs integrimi në gjuhën gjermane, i cili mund të bëhet mjaft i përballueshëm përmes një Volkshochschule lokale.

Por shumë e rëndësishme, ju gjithashtu duhet të dini gjermanisht.

“Aftësia për të folur gjermanisht është një domosdoshmëri absolute. Të jesh në gjendje të komunikosh në gjermanisht është thelbësore për integrimin social dhe ekonomik, “shkruan Ministria e Brendshme, përcjell albinfo.ch.

Share.