fbpx

EXCLUSIVE NGA ITALIA/ Ky është Plani i ITALISË, Ja çfarë do të ndodhë në Vazhdim…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Media “Ilsole24ore” ka raportuar se Italia pasi ka siguruar një numër të konsiderueshëm dozash, ka edhe në plan për shpërndarjen e vaksinës anti-Covid.

Mësohet gjithashtu se qeveria ka vendosur, se do të jetë ushtria ajo që do të shpërndajë vaksinën.

Vaksinat e para mund të shpërndahen në Itali pas 2 muajsh, në janarin e vitit 2021, fillimisht për mjekët e punonjësit e shëndetësisë dhe të moshuarit.

‘ANSA’ gjithashtu raporton se shpërndarja e vaksinës do të bëhet përmes një mekanizmi të centralizuar dhe jo në bazë rajonale.

Doza do t’u shpërndahet menjëherë 1 milionë e 700 mijë qytetarëve që do të zgjidhen në bazë të disa kategorive në funksion të ekspozimit ndaj virusit. Të fundit që do të marrin vaksinën, do të jenë të rinjtë.

Share.