fbpx

EXCLUSIVE/ Lajm i Keq – Merret Vendimi, Prej sontë Karantinë pas orës 22:00…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prej sot vendosë orë policore si pjesë e përpjekjeve të parandalohet përhapja e koronavirusit, kryesisht pas rritjes së rasteve në disa javë të fundit në Shqiperi…

“Të gjithë qytetarëve do t’u ndalohet t’i braktisin shtëpitë e tyre prej orës 22:00 deri në 06:00. Lëvizja e kufizuar fillon prej sot dhe do të zgjasë tre javë, që, megjithatë, varet nga gjendja epidemiologjike me Kovid-19.

Nga ky vendim përjashtohen vetëm shërbimet për nevoja urgjente, gjegjësisht sektoret elektrodistribumi, ujësjellësi, telekomunikimet, njësitë e zjarrfikësve, njësitë dhe mediumet”, ka informuar Ogerta Manastirliu.

Prej sonte nga ora 22:00 deri në 06:00 mbyllen edhe objektet hotelerike (përveç shërbimit për dorëzim) përderisa administrata publike, sipas specifikave të sektorit, do të punojë kryesisht onlajn ose me rotacion, me respektim të ashpër të protokolleve.

Duke e paralajmëruar vendimin e orës policore, kryetarja e Komitetit të ekspertëve për ballafaqim me pandeminë dhe zëvendësministre e shëndetësisë dhe mbrojtjes sociale Mira Rakacoli tha se në këtë hap kanë vendosur pas analizës detajore të gjendjes me pandeminë dhe aktivitetet e realizuara deri tani, si dhe përvoja nga shtetet tjera.

Share.