fbpx

Erdogan: Jemi lodhur nga kjo Lojë në Hije tani, Dilni HAPTAZI…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presidenti Tayyip Erdoğan tha, “Ne jemi lodhur nga kjo lojë në hije. Edhe një vetëqeverisje jo-bamirëse, të tilla si Turqia, rajonal dhe përpiqen të hedhin karrem përpara një fuqie globale, tani filluan të iknin qesharake, “tha ai. Jemi lodhur nga kjo lojë në hije tani. Edhe një vetëqeverisje jo-bamirëse e Turqisë si rajonale dhe përpiqet të hedhë karrem përpara një fuqie globale, tani filloi të ikë qesharake. Për shekuj me radhë, nga Afrika në Amerikën e Jugut, vendi që ne nuk e kemi shfrytëzuar, shoqërinë që nuk kemi therur, epoka e atyre që nuk kanë lënë njerëz që nuk kanë persekutuar po mbaron.

Çfarëdo që të bëjnë, ata nuk do të jenë në gjendje të ndalojnë këtë zgjim të drejtësisë. Ne kemi humbur shumë mundësi sepse kemi pasur të bëjmë me konflikte dhe luftime tona të brendshme gjatë kohës kur vendet e zhvilluara kanë bërë hapat e tyre më të mëdhenj. Sistemi Presidencial i Qeverisë ka sqaruar ndarjen e pushteteve midis legjislaturës, ekzekutivit dhe gjyqësorit në demokracitë moderne. Sistemi ynë i ri i menaxhimit, i cili nuk lejon asnjë përqendrim të pushtetit në kundërshtim me shfaqjen e vullnetit kombëtar, u dha mundësi të gjithëve që të përqendrohen në biznesin e tyre.

Ne kemi hyrë në një epokë të re ku imazhet dhe praktikat që shkaktuan polemika të mëdha gjatë periudhave të grushtit të shtetit janë bërë histori. Ne filluam të mbledhim prodhimin e kësaj epoke të re duke u bërë më rezistent ndaj të gjitha llojeve të sulmeve politike, ekonomike dhe ushtarake dhe shtypjes, dhe më e rëndësishmja, duke gjetur mundësinë për të përdorur fuqinë tonë reale. Padyshim, reformat që kemi zbatuar në çdo fushë në 18 vitet e fundit kanë një efekt të madh në këtë tablo. Gjyqësori është një nga fushat ku këto reforma janë përjetuar në mënyrë më intensive dhe efektive “.

Share.