fbpx

Erdogan: Do ta bëj Turqinë qendër ndërkombëtare shëndetësore

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drejtuesit e Turqisë dhe Japonisë kanë hapur një spital të ri në Stamboll, të cilin ata e quanin një simbol të miqësisë së tyre të gjatë, në mes të një pandemie coronavirus.

“Spitali gjigant ka një kapacitet prej 35,000 shtretërish”, tha presidenti Rexhep Tajip Erdogan.

Kryeministri japonez Shinzo Abe, i cili u bashkua me këtë ngjarje me një thirrje video, tha se shpresonte që vendet e tyre të intensifikojnë bashkëpunimet midis dy vendeve.

Erdogan, i cili nuk mbante një maskë të detyrueshme për fytyrën, tha se spitali do të luante një “rol kryesor” në luftimin e coronavirusit, duke e quajtur atë një hap që simbolizon miqësinë e tyre të qëndrueshme.

Erdogan tha se ky spital ka një kapacitet që ti bëj 500 operacione në ditë.

Turqia planifikon ta bëjë spitalin një qendër të ndërkombëtare shëndetësor, duke pasur parasysh afërsinë e aeroportit ndërkombëtar të Stambollit, ndërsa vendi zbut pasojat ekonomike të krizës globale shëndetësore të shkaktuar nga pandemia.

Share.