Enjtje Dhe Mpirje Të Gjymtyrëve, Sidomos Tek Mosha 40 Vjec E Sipër? Këto Shenja Tregojnë Se Organi I

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qarkullimi i gja kut është thelbësor për një shëndet të mirë. Gja ku ndihmon transportin e lëndëve ushqyese dhe oksigjenit në çdo pjesë të trupit.Çdo problem me sistemin e qarkullimit të gja kut mund të çojë në një sërë problematikash shëndetësore nga më të thjeshtat deri tek më të kompl ikuarat.Nëse nuk trajtohet shpejt dhe në mënyrën e duhur, ai mund të shkaktojë dë me serioze në tru, zemër, mëlçi, veshka dhe gjymtyrë.

Ja cilat janë shenjat:– Ënjtje e gjymtyrëve:Ënjtja e këmbëve mund të jetë për shkak të uljes ose qëndrimit në këmbë në të njëjtin pozicion, për periudha të gjata kohore, ose nga konsumi i lartë i kripës, ke qushqyerja, mbipesha, plakja, një jetë jo aktive.Megjithatë, në qoftë se ju vuani nga ënjtja në këmbët tuaja prej një kohe të gjatë , kjo mund të jetë për shkak të qarkullimit të dobët të gja kut. Për shkak të mungesës së rrjedhjes së gja kut, veshkat bëhen të paafta për të kryer procesin e mbajtjes fluide në enët e gja kut.

Kjo shkakton derdhje të lëngjeve jashtë enëve të gja kut dhe vendosje të tyre në indet përreth, e cila çon në ënjtje. Në rastet ekst reme, qarkullimi i dobët mund të shkaktojë ulçera në këmbë. Kjo ënjtje nuk kalon vetëm pasi të përmirësohet qarkullimi i gja kut.– Mpirje e gjymtyrëve: Ndjeheni të mpirë në pjesë të caktuara të trupit, sidomos në gjymtyrë (duart dhe këmbët), edhe kjo gjithashtu mund të jetë një shenjë e qarkullimit të dobët të gja kut.Ju mund të keni mpirje për shkak të presionit të vazhdueshëm në duart apo këmbët tuaja, ose për shkak të ekspozimit ndaj të ftohtit, presionit të përkohshëm nervor, një mënyre jetese të dobët dhe një mangësi ushqyese të vitaminës B12 apo magnezit.Por kjo mpirje mund të jetë gjithashtu një shenjë e sindromit të diabetit, sklerozës së shumëfishtë apo gjëndrave tiroide.

– Sistem imunitar të dobët: Një sistem i dobët i qarkullimit të gja kut do të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë në sistemin tuaj imunitar.Për shkak të qarkullimit të dobët, vitaminat dhe mineralet që trupi juaj ka nevojë për të lu ftuar infe ksionet nuk janë të shpërndara në kohë dhe në sasi të mjaftueshme. Kjo ndikon në aftësinë e trupit për të zbuluar dhe për të lu ftuar çrregullimin.– Rënie flokësh: Rënia e flokëve pa ndonjë arsye të njohur është një shenjë e qartë se gjaku nuk është duke u shpërndarë si duhet nëpër trup. Kur koka nuk merr ushqyerje thelbësore në sasinë e duhur, floku bëhet i hollë, i thatë, dhe fillon të bjerë jashtë mase me shpejtësi.Qarkullimi i keq shkakton gjithashtu lëkurë të thatë dhe thonj të brishtë, për shkak të mungesës së lëndëve ushqyesve.Faktorë të tjerë që qëndrojnë pas humbjes së flokëve janë st resi, pirja e duhanit, mangësitë ushqyese, çekuilibri hor monal, faktorët gjenetik, infeksionet e kokës, çrregullimet tiroide, anemia dhe sëm undjet kr onike.– Ndryshim i ngjyrës së buzëve: Në qoftë se lëkura apo buzët tuaj kthehen në blu, kjo tregon në mënyrë të qartë nivele të ulëta të oksigjenit në gj ak, apo qarkullim të dobët.

Ky problem është i njohur edhe si cianozë. Njollat e papritura në lëkurën e fosh njave mund të jenë gjithashtu shenja e parë e sëm undjes së lindur të zemrës, kështu që është e rëndësishme që të kërkoni këshillë mjekësore menjëherë.– Dhimbje të vazhdueshme të kraharorit: Zemra juaj është përgjegjëse për po mpimin e gja kut nëpër trup, por për të funksionuar si duhet, zemra ka nevojë edhe për rrjedhjen adekuate të gja kut.Qarkullimi i ulët në arteriet e zemrës shkakton ngushtësi dhe shqetësim në gjoks. Dhimbjet e rënda që vijnë e shkojnë rastësisht, janë një problem që në gjuhën mjekësore njihet si angina pectoris, apo thjesht angina.Megjithatë, dhi mbjet gjoksi mund të jenë gjithashtu një shenjë muskulare, urth, aciditet, një inf eksion në frymëmarrje, ulçer në stomak, apo dispepsi.Nëse keni dhimbje gjoksi, konsultohuni me mjekun tuaj menjëherë për të parandaluar një problem mjekësor potencialisht të rrez ikshme për jetën, ju lutemi te na ndihmoni ne miremb.ajtjen e faq.es vetem duke sht.ypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodh.et me po.shte . Faleminderit per mirkuptimin.

Share.