E keni bërë gabim: Kjo është mënyra e duhur për t’i pastruar dhëmbët

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

21:33 | 20 Tetor 2019

Juve iu duhet që në mënyrë sistematike të pastroni sipërfaqen e dhëmbëve me pastë dhëmbësh për të paktën dy minuta, dy herë në ditë.

Dhëmbët tuaj kanë një tendencë të jenë më të butë pas ngrënies, andaj rekomandohet që larja të bëhet pas gjysmë ore, transmeton lajmi.net.

Është shumë e rëndësishme që të largohen bakteret nga dhëmbët. Në rast të mos largimit, mishrat do irritohen dhe do rrjedhin gjak.

Në rast se dëshironi të siguroheni se po e bëni në mënyrë efektive larjen e dhëmbëve, rekomandohet të blihen tabletat që largojnë njollat në të cilat mbesin bakteret.

Ekzistojnë disa prova që furçat e dhëmbëve me kokë të vogël kanë tendencë të jenë pak efektive sesa furçat manuale.

Larja e dhëmbëve lufton sëmundjen e mishrave të dhëmbëve; pasta e dhëmbëve me fluor ndalon kalbjen e tyre.

Pyesni dentistin ose higjenologun tuaj për pastrimin e duhur të dhëmbëve. /Lajmi.net/

Share.