fbpx

Doktori i njohur shqiptar Fatmir Dalladaku jep vaksinën e parë kundër COVID-19 në Berlin, Ja Detajet…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vaksinat kundër COVID-19 kanë filluar të merren edhe nga qytetarët e Berlinit, kryeqytetit të Gjermanisë.

Personat e parë që morën vaksinën në këtë qytet janë disa të moshuar në një shtëpi të pleqve në Steglitz të Berlinit, shkruan BZ-Berlin.de.

Ka qenë Doktori i njohur kosovar me famë botërore, Fatmir Dalladaku, ai i cili i ka dhënë vaksinën kundër COVID-19 gruas së parë në Berlin.

E moshuara ishte një 101 vjeçare e vendosur në shtëpinë e pleqve.

Bashkimi Europian ka marrë vendim që shtetet anëtare të saj të dielën të fillojnë që qytetarëve të tyre t’ua japin vaksinat kundër COVID-19.

Vaksinat që janë duke u përdorur janë të prodhuara nga kompanit “Pfizer” dhe “BioNTech”.

Ky hap i hedhur, i aplikuar nga Doktori i njohur shqiptar nga Kosova, Dr. Fatmir Dalladaku u bë kryetitull edhe i shtypit gjerman.

Share.