fbpx

Dje e mbronin luanin në stemë, sot premtojnë himnin multietnik

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tash esht Koha

Një nga premtimet e B.D.I-së dhe “kandidatit për kryeministër”, Naser Ziberi, është ndryshimi i himnit shtetëror dhe përpilimi i një himni multietnik.
Por ky premtim vjen pikërisht nga partia e cila para disa viteve mbronte ndryshimin e stemës shtetërore dhe vendosjen e luanit të VMRO-së në stemën shtetërore. Madje propozimi kishte ardhur pikërisht nga ministri i B.D.I-së, Adnan Jashari.

1️⃣.Dy drejtor me nënshkrime të lidhura në dhjetra institucione shtetërore ( përzhino etnike)
2️⃣.Gjuha Shqipe e detyrueshme për çdo nxënës nga klasa e pestë,
3️⃣.Vendimmarrje me badenter në Qeveri për investimet kapitale
4️⃣.Himni i shtetit të pasqyron përbërjen multietnike të vendit
5️⃣.Shpallja e 13 gushtit – festë shtetërore

6️⃣.Gjykatë e lartë e barazisë dhe antidiskriminimit
7️⃣.Veting i detyrueshëm për çdo bartës të funkcionit publik
8️⃣.Raport obligativ i këshillit gjyqësor çdo 6 muaj për luftën ndaj korrupcionit te bartësit e posteve publike
9️⃣.së paku një rrogë për çdo familje
🔟.subvencionim 50% i kontributeve për çdo punësim në ndërrmarje private që do përmirëson përfaqësimin e drejtë
1️⃣1️⃣.Zero tatim për çdo punësim nën moshën 35 vjet
1️⃣2️⃣.orar 4 orë të premten
1️⃣3️⃣.600 euro rrogë minimale për mësuesit dhe infermieret
1️⃣4️⃣.Shtëpi shëndeti në çdo komunë
1️⃣5️⃣.Pension social për çdo grua që nuk ka asnjë ditë pune
1️⃣6️⃣.Ujë i pijshëm dhe kanalizim për çdo shtëpi
1️⃣7️⃣.Arsim parashkollor i deryrueshëm
1️⃣8️⃣.Kazinot 1 km larg qendrave
1️⃣9️⃣.Shkolla profesionale për çdo komunë

Tash esht Koha
Share.