fbpx

Deputetja Shaini nga Alternativa: Nëna ime shembulli i diskriminimit në vend – qytetarët pa shtetësi të pabarabartë në shoqëri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ditë më parë, në ABC News Albania, e ftuar ka qenë deputetja e AlternAtivA-s, Safije Sadiki – Shaini, е cila ka folur rreth propozim ligjit për shtetësi dhe eksperiencës së nënës së saj, e cila tash e sa vite nuk ka arritur të merr shtetësi në Maqedoninë e Veriut.
“Duke mos e gëzuar asnjë dokument të këtij shteti, qytetarët pa shtetësi po quhen si të huaj të këtij vendi”, tha deputetja Sadiki-Shaini.
Deputetja e Alternativës, Safije Sadiki – Shaini, tha se nëna e saj është shembulli i diskriminimit në këtë shtet, mbase qytetarët pa shtetësi nuk gëzojnë të drejtat elementare dhe janë të pabarabartë në shoqërinë ku jetojmë.

Share.