fbpx

Deklarata skandaloze, Greqia nuk dëgjon se çfarë del nga goja e saj…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Greqia, e cila vazhdimisht rrit tensionin në Mesdheun Lindor, po ndërmerr një hap tjetër të rrezikshëm. Duke vazhduar provokimet e saj sistematike, Greqia, në kundërshtim me marrëveshjet e Lozanës dhe Parisit, grumbulloi armë dhe ushtarë në ishujt në Egje, të cilat u spastruan nga statusi ushtarak.

Duke folur në ceremoni, Sakelaropulu deklaroi se “ata po kalojnë një periudhë të vështirë dhe të rrezikshme” dhe pretendoi se “presioni i udhëheqjes turke dhe retorika agresive kundër vendit të tyre janë rritur”. “Turqia, Grekët dhe Turqit me kaq shumë vite janë ndërtuar përgjatë fqinjësisë së mirë dhe sabotuan mjedisin për të jetuar në paqe,” koha përpara Sakelaropul, “udhëheqësi turk i retorikës agresive ngre barriera midis popujve, dyshimi dhe armiqësia po krijon, prish lidhjet midis tyre”. ai foli.

Share.