fbpx

Data dhe Vendi janë Përcaktuar, Avionë Luf.tarakë do të…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Media greke, e cila shkroi se Oruç Reis mund të vinte pranë Meis javën e ardhshme, shkruajti se Kryeministri Miçotakis dhe udhëheqësi francez Macron do të takohen këtë të Enjte. Aeroplanët luftarakë që lëvizin në tryezë nga frika e Turqisë, nëndetëseve dhe fregatave të shitjes së armëve pritet gjithashtu të nënshkruhet marrëveshja për 10 miliardë euro.

Aktivitetet e Fas Reyis, afati i të cilit NAVTEX skadoi dhe pritet të zgjatet më 12 shtator, po bën titujt në mediat greke. Në analizën e botuar në Kathimerini me firmën e Vassilis Nedos, u pohua se anija kërkimore sizmike Oruç Reyis dhe flota turke pranë saj hynin herë pas here në shelfin kontinental grek dhe distanca deri në ishullin Meis ishte shkruar si 35 milje detare. Duke argumentuar se Agjërimi Reyis mund të shfaqet pranë Meis pas 12 shtatorit, Nedos raporton se Athina po përgatitet për katër skenarët më të këqij, tre prej të cilëve janë kryesorët. E para nga këto është mbyllja e zonës përreth Meis deri në 6 milje duke shpallur NAVTEX.

Share.