fbpx

Danimarka, shtet shembull i menaxhimit të mirë të Covid-19, ja pse

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tashmë dihet se Danimarka ka qenë nga shtetet e para evropiane që kishte vendosur heqjen graduale të kufizimeve pas situatës me koronavirusin, duke iu kthyer thuajse komplet normalitetit në të gjitha fushat

Qeveria daneze ka thënë se shteti ka reaguar shpejt ndaj situatës dhe, për këtë arsye, e keqja e madhe është parandaluar.

“Reagim i shpejtë kufizues tani na jep edhe mundësinë për të dalë nga kjo krizë më shpejt”, thuhet në njoftimin e Qeverisë së Danimarkës.

Deri tani në Danimarkë janë regjistruar rreth 12 mijë të prekur me Covid-19 dhe nga numri i përgjithshëm, janë shëruar 10,955 persona plotësisht.

Share.