fbpx

Biseda Sekre.te Greqi-NATO për të “Zhdu.kur” Turqinë…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Jashtëm i Greqisë, Nikos Dendias zhvilloi një bisedë telefonike me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s Jens Stoltenberg. Bisedimet u përqendruan në zhvillimet në Mesdheun Lindor dhe nevojën që Turqia të ulë ten’sionet.

Ndërkohë, të shtunën SKAI publikoi një bisedë që Ministri i Mbrojtjes Nikos Panagiotopulos kishte me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s në takimin e tyre në Berlin, ku kishte sqaruar se të gjitha anijet luf’tarake duheshin tërhequr. Dialogu ekspozon Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, i cili fillimisht pretendoi se kishte një marrëveshje greko-turke për dialog, por kjo u hodh poshtë nga Athina.

Panagiotopulos: Për sa kohë që kaq shumë anije qëndrojnë në këtë pikë, rre’ziku që diçka të ndodhë për shkak të lodhjes dhe te’nsionit, rritet.

Share.