fbpx

Biseda Erdogan – Merkel, në fokus marrëdhëniet dypalëshe… Ja çfarë po ndodhë…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presidenti Recep Tayyip Erdogan realizoi të mërkurën një bisedë nëpërmjet videokonferencës me Kancelaren gjermane, Angela Merkel.

Sipas deklaratës së Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës, gjatë bisedës ku u shqyrtuan marrëdhëniet Turqi-Gjermani dhe zhvillimet rajonale, Presidenti Erdogan u shpreh se për sa kohë ka një qasje konstruktive dhe të drejtë në çështjen e Mesdheut Lindor, mosmarrëveshjet mund të zgjidhen me negociata dhe kompromis.

Erdogan nënvizoi se shtetet evropiane duhet të jenë të drejta dhe të qëndrueshme në çështjen e Mesdheut Lindor dhe theksoi se Turqia do të vazhdojë të zbatojë deri në fund një politikë të vendosur dhe aktive për të drejtat e saj.   

Share.