fbpx

Austria Vendosi/ Masa të reja ndaj Pandemisë… Nga dita e Hënë…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qeveria austriake njoftoi sot një numër kufizimesh të reja për të frenuar infeksionet në rritje të Pandemise në vendet e mundshme publike me pasiguri.

“Numri maksimal i pjesëmarrësve në ngjarjet e brenda u ul nga 5 000 në 1 500, ndërsa kufiri për ngjarjet në natyrë u ul nga 10 000 në 3 000. Baret do të lejohen t’u shërbejnë vetëm klientëve të ulur”, tha qeveria, raporton ATSh.

Duke filluar nga e hëna, maskat e fytyrës do të duhet të mbahen edhe një herë në të gjitha dyqanet. Ky rregull më parë zbatohej vetëm në rajone me transmetim të rritur të virusit.

Kancelari austriak, Sebastian Kurz theksoi se masat e reja mund të jenë në vend gjatë sezonit të ardhshëm të dimrit dhe më gjerë.

Share.