fbpx

Ambasadori kosovar ne Shkup: Kosova nuk është shtet islam

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ambasadori kosovar në Shkup Gjergj Dedaj i ka reaguar presidentit amerikan Donald Trump, pasi ky i fundit e quajti Kosovën shtet isl amik.

Dedaj përmes një shkrimi në Faceboook, ka thënë se asnje shtet mik, nuk do duhej të na pranonte mbi premisat fetare,(isla me, katolik e,ortodo kse etj.) por mbi ato kombëtare dhe etnike, mbi parimet demokratike dhe të së drejtës ndërkombëtare, mbi parimin e së drejtës së vetëvendosjes, e konfirmuar edhe nga vetë Gjykata Ndërkombëtare e Drej tesisë.

Share.