fbpx

ALARMON Eksperti Italian, Ja për çfarë duhet të Përgatitemi dhe kur do jetë Fundi i Pandemisë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tani ne duhet të pergatitemi për valën e tretë” të Covid-19 dhe te fundit “e cila do të mbërrijë në shkurt”.Shpresojme se ky muaj do te jete i veshtir me ne muajin dhjetor pritt nje renie e te inektuarve per shkak dhe te masave te marra nga te gjitha vendet e BE.

Virologu Fabrizio Pregliasco eshte shprehur se:“Masa më ekstreme” e izolimit kombëtar, tregon eksperti, “sigurisht që do të ishte në gjendje të ndalonte infeksionet. Por ne nuk mund ta përballojmë atë”. Për sa i përket shëndetit “sigurisht që do të ishte një masë më e përshtatshme nga pikëpamja e efektivitetit, por në këtë moment do të ishte e paperballueshme për vendin tonë”.

Tani “ideali është të presim për të kuptuar se si do te shkoje situata. Duhet të presim rezultatet e masave të reja dhe të vlerësojmë shenjat”, por nëse situata e epidemisë nuk përmirësohet “do të jetë domosdoshmërisht e nevojshme të arrihet izolimi i përgjithshëm. Nëse nuk vijnë rezultate në të ardhmen. kushtet e zvogëlimit të kurbës së infektimit – paralajmëron virologu – masat më të ashpra nuk mund të shtyhen më tej “.

Mjekët, megjithatë, po kërkojnë mbylljen totale tani. A janë ata shumë të shqetësuar? “Absolutisht jo – përgjigjet Pregliasco – Nga këndvështrimi i tyre, vetëm një bllokim mund të rikthejë kurbën e infeksioneve. Ata kanë të drejtë të kërkojnë këtë masë, sepse nga pikëpamja shëndetësore është më e përshtatshme – përsërit ai – Janë mjekët ata që vëzhgojnë vuajtjet Sidoqoftë, është e nevojshme të peshoni mirë dhe të kërkoni një ekuilibër midis disa elementeve

Ndarja e vendit në tre zona të ndryshme rreziku, sipas Pregliasco “ishte më shumë se çdo gjë tjetër një kompromis, një ndërmjetësim midis nevojave shëndetësore dhe atyre ekonomike dhe sociale.

Ishte e nevojshme të vlerësohej qëndrueshmëria e sistemit të vendit në lidhje me një bllokim që do të kishte më shumë efikasiteti nga pikëpamja epidemiologjike – përsërit ai – por që do të ishte e vështirë të menaxhohet nga pikëpamja shoqërore “. “Situata nuk është aspak e thjeshtë, por shenjat pozitive kanë filluar të vërehen – vëren

Share.