Afrim Gashi: Prioriteti ynë është që të kemi zgjedhje të drejta, korrekte dhe pesha e votës të jetë njësoj

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Afrim Gashi: Prioriteti ynë është që të kemi zgjedhje të drejta, korrekte dhe pesha e votës të jetë njësoj

“Alternativa bën betejë politike mbi konceptin dhe principet e zgjedhjeve, dhe jo të modelit zgjedhor. Për ne prioritet kryesor është që të kemi zgjedhje të drejtë, fer dhe pesha e votës të jetë njësoj. Pra, për ne modeli me gjashtë njësi zgjedhore është diskriminuese dhe jo korrekte, kur shohim dallimet nëpërmjet zonave zgjedhore, ku me ç’rast në njësi zgjedhore bëhesh me 5000 vota deputet, ndërsa në një tjetër me 10 000 vota, kjo është diskriminuese”, kështu ka thënë në emisionin “Triling” në TV 24, kryetari i Alternativës, Afrim Gashi.

Share.