fbpx

A mund ta marrin muslimanët vaks inen me xhelatinë derri? Ja çfarë thonë nga Komuniteti Islamik

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shumica e vak.sinave kundër kovid 19 përmbajnë xhelatinë derri, e cila siguron transportimin dhe magazinimin e tyre dhe konsumimi i produkteve të derrit nga myslimanët nuk lejohet sipas standardeve të dietës hallall, njoftoi sot Kabineti i Reis-l-ulema i Komunitetit Islamik të BiH.Shty,pe rek.lam.en dhe vazh.do lajmin eplot

Në përgjigje të Kliks, Kabineti deklaroi qartë se Komuniteti Islamik i BiH nuk ka asgjë kundër vak.sinave të aprovuara nga instancat kompetente profesionale dhe që mbrojnë njerëzit nga infeksionet dhe sëmundjet, por ajo që është “e ndaluar” është të kërkosh ilaçe në ato që Allahu ka ndaluar. “.

“Islami u bën thirrje njerëzve të kujdesen për shëndetin e tyre dhe të kërkojnë një kurë për sëmundjet që i mundojnë. Ajo që është e ndaluar për ta është të kërkojnë një kurë në atë që Allahu e ka ndaluar.Shty,pe rek.lam.en dhe vazh.do lajmin eplot

Gjërat e ndaluara përfshijnë derra dhe produkte derri”, thonë ata. nga Bashkësia Islame. Siç thuhet më tej, informacioni që arrin është se disa va.ksina kundër virusit koronavirus përmbajnë xhelatinë derri, por ata ende janë duke pritur për konfirmime zyrtare.

“Nëse kjo është e vërtetë, myslimanët janë të detyruar të zgjedhin va.ksinat që nuk përmbajnë këtë përbërës dhe janë efektive në trajtimin e koronavirusit dhe nëse nuk ka zgjidhje tjetër, fjala e fundit për këtë duhet të jepet nga profesioni, ligji farmaceutik dhe sheriati.” , tha nga Kabineti i reis-l-ulema.Shty,pe rek.lam.en dhe vazh.do lajmin eplot

Për shkak të punës së përshpejtuar për të siguruar sa më shumë vak.sina të jetë e mundur, kompanitë farmaceutike nuk mund të garantojnë që asnjë xhelatinë derri nuk do të gjendet në dozat e tyre. Kjo vlen edhe për va.ksinën e zhvilluar nga “Pfizer” dhe “BioNTek”, vak.sinën e kompanisë “Moderna”, dhe Universitetin e Oksfordit dhe të tjerë.
“Komuniteti Islamik do të marrë një qëndrim të caktuar lidhur me këtë çështje pasi të njihet me rezultatet e analizave laboratorike, kur të gjithë përbërësit e vak.sinës në fjalë do të njihen”, thuhet në përgjigje.

Share.