fbpx

A e dini Pse hesht Amerika për tensi’onet Turqi-Greqi?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në kontekstin e tensioneve të larta në Mesdheun lindor dhe rrahjen e daulleve të luftës në Ankara dhe Athinë, Presidenti i SHBA Donald Trump u detyrua të flasë me udhëheqësit turq dhe grekë, megjithëse kishte një orar të ngjeshur gjatë Kongresit Kombëtar Republikan disa ditë më parë, duke kërkuar nga dy palët për t’u pajtuar.

Në Uashington, po bëhen pyetje të ligjshme në lidhje me rajonin lindor të Mesdheut dhe nëse mund t’i rezistojë tensi’oneve të reja dhe lu‘ftës, duke pasur parasysh kompleksitetin e situatës dhe ndërthurjen e interesave strategjikë, të cilat ndonjëherë bien ndesh me interesat amerikane.

Uashingtoni ende nuk është përfshirë fuqimisht në kr’izën përshkallëzuese, pasi shumë analistë amerikanë besojnë se Shtetet e Bashkuara i kanë dhënë udhëheqjen Gjermanisë, vendit më të fuqishëm të Evropës, për të ndërmjetësuar midis dy anëtarëve të NATO-s.

Share.