fbpx

A e dini pse Franca dhe Italia dolën kundër Turqisë?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Egjipti dhe Izraeli, që zhvillojnë stërvitje të rregullta ushtarake me Greqinë, kanë shprehur solidaritetin e tyre me Athinën.

Franca dhe Egjipti janë në një përplasje edhe më të hapur me Turqinë për shkak të interesit të tyre për të kontrolluar Libinë. Analistët e politikës së jashtme, vërejnë se një shpërthim i luftës, nuk do të jetë vetëm një konflikt greko-turk.

Po si u bë Mesdheu Lindor epiqendër e këtij konflikti?

Gjatë 5 viteve të fundit, burimet e mëdha në det të hapur të gazit natyror, e kanë shndërruar Mesdheun Lindor në një arenë kryesore strategjike, ku konvergojnë vijat ndarëse më të mëdha gjeopolitike,…

Share.