4 shenjat që tregojnë se keni kaluar COVID-19 ose keni qenë bartës i virusit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jeni ndjerë të pafuqishëm, keni pasur probleme me frymëmarrjen – po mendoni se keni pasur Covid-19?

Ja çfarë thonë ekspertët që duhet të dini nëse mendoni se jeni ose keni qenë i infektuar me Koronavirusin e ri.

Keni qënë të sëmurë në muajin shkurt:

Nëse keni qenë i sëmurë para janarit, ka të ngjarë të mos ishte Covid-19, thotë Adam Spivak, një doktor i sëmundjes infektive në Universitetin e Utah në Salt Lake City.

“Covid-19 ka qenë i pranishëm më parë sesa erdhi rasti i parë,” thotë ai.

“Nëse keni qenë i sëmurë nga mesi i janarit deri në mes të shkurtit, është e mundur që të keni pasur Covid-19. Kjo kornizë kohore është e rëndësishme”

Testimi i përhapur nuk ishte i disponueshëm lehtë gjatë kësaj kohe, kështu që nuk kishit si ta dinit.

Shenjë e Covid-19: Gishtat e këmbëve të lodhur

“Gishtërinjë të lodhur” janë një shenjë, thotë Dr. Singer.

Nëse ato kanë patur plagë të purpurta ose të kuqe dhe kërruajtje.

“Manifestimet e lëkurës, veçanërisht të gishtave të këmbëve, mund të jenë diçka që i bën njerëzit që nuk janë testuar në ato momente të shikojnë prapa dhe të thonë – a ishte një shenjë e Covid-19?”

Shenjë e Covid-19: Kishit të dridhura, dhimbje të muskujve ose dhimbje të fytit

Ndërsa mjekët mësojnë më shumë rreth Covid-19 dhe si vepron ai, CDC është shtuar në listën e simptomave.

Simptoma të tjera që mund të sugjerojnë Covid-19 përfshijnë të dridhura, dhimbje të muskujve, dhimbje koke dhe dhimbje të fytit.

Shenjë e Covid-19:

Jeni zgjuar në mëngjes me sy të kuq

Infeksioni i syve, mund të jetë një shenjë e koronavirusit, por kjo është shumë e rrallë, sipas Akademisë Amerikane të Ophthalmology.

Share.