fbpx

Движење Беса bashkë me B DI pranojnë projekte me gjini ndryshe në kulturë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Një skandal i radhës ka ndodhur këto ditë në Ministrinë e Kulturës së RVM-së, e cila udhëhiqet nga partitë në pushtet, LSDM, B Di dhe Движење Беса.
Përveç grafikoneve të dy gjinive: Mashkull dhe Femër, parnerët qeveritar BD I dhe Движење Беса, kanë lejuar që në grafikonin e gjinisë të jetë edhe mbishkrimi: “Tjetër”. Kjo situatë e palakmueshme, tregon hapur karakterin dhe “moralet politike” të përfaqësuesve shqiptarë në Ministrinë e Kulturës, sidomos të Движење Беса , ku njëfarë zv.ministër me emrin Sedat Sulejman(oviq) ndoshta i gjinisë tjetër (as mashkull dhe as femër), pranon tjetërsimin e gjinive. Ky tjetërsim i tij apo i saj, sigurisht që vjen nga një arkitekt mazllum i Tetovës.
E po çfarë të themi tjetër, kështu ndodh kur Движење Беса dhe BD I-ja janë në Ministrinë e Kulturës.

 

Share.